izledimler

Julia&julia..

juliaJulia&Julia 2009 yapımı bir film. Gerçek bir hikaye…Julia Child adlı bir yemek kitabı yazarı ve onun hayranı genç bir kadının yemek tarifleri macerası, duygusal dünyaları…Merly Streep’ i severim. Bu filmi meraktaydım. İyi ki de izlemişim. Keyif verdi. Mutfağa girme arzusunu kamçılıyor.

Filmi izlerken şu notları almışım;

*Soğan sahnesinde ( Büyük Julia onlarca soğanı doğramış ve doğramaya devam ediyor bu sahnede ) burnumun direği sızladı sanki çok ilginç 🙂 bu nedirki yaa..

*Büyük Julia’ nın eşi sevgililer gününde Julia’ ya arkadaşlarının yanında şöyle der ; Sen ekmeğimdeki tereyağım, aldığım nefesimsin .. ne hoş… Filmde tereyağa o kadar çok övgü var ki.. çok bayılmayan ben bile hiiieeyyyt getirin koca bir tereyağını yiyceeemm diye bir gaza girdim 🙂

*Suda yumurta haşlamayı denemek istiyorum ,,çok merak ediyorum becerebilecek miyim? Unutmayıp buraya da yazayım 🙂 Yumurtanın taze olması çok çok çok önemliymiş bu iş için.

Filmin fragmanı ve detaylı bilgi için ; http://www.sinemalar.com/film/6704/julie-julia

*** İzlediğim filmlerin google daki farklı sahnelerinden kolaj yapıyorum..bu hoşuma gidiyor…

“Julia&julia..” için 7 yorum

  1. Aslıcığım, çok tatlı , sıcacık bir filmdi. şimdi bitirdim izlemeyi. iyi ki tavsiye etmişin. herkes birazcık kendini buluyor mudur bu filmde? ben çok buldum çünkü.
    love 🙂

    Beğen

Okudun mu nerden bileyim bişi de bari :)