şundan bundan

Kreşe uyum…

Fotoğraf0592 Fotoğraf0594

Fındık oğlum yarım gün kreşe başlayalı 1 ayı geçtik.. Okulunun ismi Boğaziçi Park. Dün akşam şapşiriğimizin kreşinin kurucusu olan tatlı psikolog Canan Hanımla görüştük eşimle. Onunla konuşmak bana çook iyi geldi. Kafamdakileri rahatça açıkça konuştum.

Kubilay ın kreşe uyumunun ağlamasız sorunsuz olmasının çok iyi olduğunu belirtti. Yüzde 2 böyle çocuklarımız oluyor dedi. Siz orta düzeyde kaygılı bir anne olmanıza rağmen çok da pozitifsiniz ve oğlunuza kaygınızı geçirmemişsiniz bu çok iyi dedi.. Bu sözleri beni çok mutlu etti. Çünkü elimden geldiğince kaygılarımı Kubilay’ a yansıtmamaya çabalarım. Genelde onunlayken güleryüzlü neşeli ve pozitifimdir. Zaten o kadar şeker ki ister istemez somurtamam onun yanında. Özgüvenli olduğunu söyledi oğlumun. İnat ve oyuncak paylaşmamanın bu yaşa uygun olduğunu belirtti. Yeme konusunda ısrarcı olmamamızın çok iyi olduğunu söyledi. Emzirme konusunda konuştuk. Önümüzdeki ay bırakma çalışmalarına başlayabilirim belki. 2 yaşına kadar bir aksilik olmazsa tam güne dönmemeye karar verdik. Yarım gün kreş yarım gün anneanne. Küçük olduğu için böylesinin daha iyi olacağını belirtti. Kafam karışıkdı konuşmak iyi geldi. Başka sorular da sordum kreşle ilgili, Kubiyle ilgili…. Ve sohbetimiz beni rahatlattı,tatmin etti… huzurla ayrıldık kreşten….. Çıkarken öğretmeniyle de sohbet ettik. Kadriye öğretmen. Kubinin ara ara ses denemeleri yaptığını bağırdığını anlattı 🙂 Sütünü içtiğini fakat yerken çoğu zaman ısrar gerektiğini inat ettiğini belirtti. Güleryüzlü genç bir öğretmendi, sevdim… Umarım herşey güzel olur… Eylülde yeni dönem başlıyor, yeni arkadaşlar, yeni sınıflar, yeni oyunlar,…..

* İlk fotoğraf Karamürsel’ e giderken otobüsten. Oyalamak zordu. Anneanneyle ben yorulduk. Sağolsun muavin çocuk çok ilgilendi… Öbür fotoğraf Karamürselde plajdan 🙂 Duruşu aynı babası..

“Kreşe uyum…” için 10 yorum

  1. İyi bir kreş bulmak ne zor. Memnun olmana çok sevindim canım. Aslında ben de yarım gün, haftanın birkaç günü en azından böyle bir yere gitmelerini isterdim. Her ne kadar evde yalnız olmasalar da farklı arkdaş çevresi ve bir sosyal ortamın yanı sıra motor gelişimleri için pek çok aktivite imkanı var. Ben evde onlara yettiğimi hiç sanmıyorum 😦

    Beğen

  2. * Sana kesin gerek ama maddi olarak sıkıntıya sokar mı bilemem.. inşallah uygun bir yer bulursun hem onlara hem sana faydası olucaktır

    Beğen

  3. Ben de kızımı iki ay sonra Boğaziçi Park Şerifali Şubesine yazdırmayı planlıyorum. Kafam çok karışık. O ayda 22 aylık olacak. Gerçi farklı şubeler ama anlayış aynıdır. Devam eden süreçte de memnun kaldınız mı okuldan. Biraz anlatıp içimi ferahlatabilir misiniz? 🙂

    Beğen

  4. Şerife HAnım merhaba.. oğlum hala devam ediyor. Çok şükür memnunuz. Öğretmenini arkadaşlarını seviyor..güzel etkinlikler oluyro..tabi arada bir anne baba olarak takıldığımız şeyelr oluyro ama büyük tabloya bakınca onlar küçücük kalıyor.. umarım şerifaliden de memnun kalırsınız..

    Beğen

  5. Benim oğlum da 23 aylık. Önümüzdeki ay yarım gün kreşe başlayacağız. Kafam çok karışık:(
    Boğaziçipark Soyak şube evimize çok yakın. 5-6 tane anaokulu gezdim. Okuldakiler ilgili gözüküyor ve güvenli bir yuvaya benziyor. Yalnızca diğer anaokullarının içerisi daha sevimli ve sıcak geldi, oyuncaklar duvarlar rengarenk. Burada sıkılır mı endişesi var..Etkinlikler, aktiviteler yeterli mi, tereddüt ettim biraz..Biraz daha detay verir misiniz? Sizin oğlunuz şu an 2 yaş grubunda mı?(Su kaplumbağaları?)

    Liked by 1 kişi

  6. Merhaba Tuba,
    minik zebralar da benim oğlan.
    her ay en az bir kez konseptli partileri oluyor. Her ay mutfak etkinlikleri oluyor. her ay dışarı geziye gidiyorlar. ptt , kütüphane, uzay atölyesi vs gibi.
    İngilizce şarkılar söylüyor renkleri falan söylüyor.. öğretmenini çok seviyor. arkadaşlarını da.. yani o mutlu.. beni aktiviteler tabi mutlu ediyor ama benim için en önemli şey öğretmenlerinin saygılı ilgili sevgi dolu davranması..ve tabiki güvenlik mevzusu. ortamın fazl ahareketli fazla oyuncaklı falan olması iyi değil diye biliyorum ( ben de çok pedagoji meraklısıyım da.. zaten pedagojik formasyonum var yılllaaar önce almıştım 🙂 )
    okullar konusunda haklısınız öyle çok okul var ki.. hepsinin imkanı yeri düzeni farklı. insan nereye gönderse ilk zamanlar hep içi tuhaf oluyor 😦 sizi anlıyorum..
    saygı çerçevesinde zaten kafanızdaki herşeyi sorun konuşun ve incelemek test etmek hakkınız.. bizim gibi 1-2 saat denemeler yapabilirsiniz.. biz bikaç gün sadece oyun saatlerinde gitmiştik. hem siz de ısınıp ısınmadığınıza bakarsınız hemde yavrunuzun hissiyatına..
    Canan Hanım’ı çok sevip güvenmekte bizim kararımızda etkili oldu.. Yoksa biz başladığımızda bahçesi böyle iki tane değildir minicikti.. asansör vardı.. merdivenllerde güvenlik daha azdı..şimdi güvenlik görevlisi başladı mesela.. asansör risk olmasın diye kapatıldı.. en son tuvalette oğlum kaydı düştü bu konuyu konuştuk kaydırmaz bir yer döşemesi maddesi yaptıracaklardı. yani iletişimi koparmadan gözlemleyerek karar verirsiniz. dilerim oğlunuz mutlu olur, herşey rast gider. okulkararı önemli.. eksisini artısını iyice tartmak lazım…

    Beğen

  7. Merhaba,
    Öncelikle cevap için çok teşekkürler. Biz de dün kayıt olduk Boğaziçi Park soyak şubesine. Canan Hanım dediğiniz gibi çok güven veriyor ve ilgili biri. Tüm sorularımızı içtenlikle cevapladı. İnşallah herşey güzel olur. Pazartesi başlayacağız. Uyum ve alışma süresi sonrasında yarım gün okullu olacağız artık. Bizimki bahçeyi, arabaları çok sevdi. Bakalım herşey nasıl gidecek, göreceğiz:)
    Umarım biz de sizin gibi memnun kalırız. Teşekkürler:)

    Beğen

  8. Hayırlı olsun Tuba 🙂 inşallah çok mutlu gelir gider okula.. Anne baba için çok heyecanlı endişeli bir dönem seni çok iyi anlıyorum. Onun kadar bizler de alışmaya çalışıyoruz strese giriyoruz.. belki bir gün karşılaşırız da.. bizimki tabi tüm gün ama belki etkinlik vs bişi olursa rastlaşırız. çok öpüyorum meleği..

    Beğen

  9. Biz de birkaç aylık alışma süresinden sonra tam güne geçeceğiz umarım. Ben de sizin meleği öpüyorum. Görüşmek üzere 😉

    Beğen

Okudun mu nerden bileyim bişi de bari :)