şundan bundan

lohusalıktan çıktım mı acep…

Nihayet yazabildim.. bunu bile zor yazıyorum kucağımda Kubilay uyuyor. suçluluk duyuorum şu an nette olduğuma..annelik hep suçluluk duymak diye bir yerde okumuştum:)

iyiyim, iyiyiz … uykusuzluktan , yorgunluktan,ara ara zırlamaktan , gazdan, kusmuktan, çevremdekilerin istemeden bir sürü yorum ve sıkıcı öğütlerinden, göğüs uçlarımın acısından, 3-5 işi bi arada yapmaktan, ..bahsetmeyeceğim…çünkü önemli olan bıdığım, bambamım ( hamileyken beni çok tekmelediği çok hareketli olduğu için bambam diyordum ona ) sağlıklı, sütüm bol, sağlığım iyi, eşim çok ilgili ve becerikli… daha ne isteyeyim..diğerleri zamanla güzelleşecek, düzelecek…..

Yeni bir yıla girdik. Yeni yıldan sağlıkla ilgili beklentilerim dışında beklentilerim ;

* Ev ve araba borcunu küçültmek

* Kubilayla muhteşem bir yaz tatili, gezip tozmalar

* Evin salonunda değişiklikler yapmak, duvara tv, yeşil halı, büyük ayna… evdeki birçok eşyayı elden çıkarmak..ferah bir salon olmalı…ki Kubilayım rahatça dolansın..yok ona elleme ona çıkma gibi sürekli konuşmak istemiyorum evde canıma..hem az eşya iyidir..

* Kilo verebilmek.. Hamile kalırken 50 idim.. Bitirdiğimde 71 .. şu an 63 … tekrar 49-50 olmayı hayal ediyorum…

Şimdilik bu kadar paylaşım yeter.. Bıdığımı yerine koydum.. O uyanmadan gardolapı düzeltmeliyim. Bu arada 40 ımız çıktığında bıcı bıcı yaptık, yakınlarımıza gittik, oğlumun kafasına un sürdü babaannesi uzun ömrü olsun diyeymiş.. yumurta soğan tuz şeker verdiler.. adetler işte.. ben pek takık değilim ama yaptım işte anı niyetine.. sadece banyosunu yaptırırken 40 buğdaya ihlas duasını okudum gönülden ve banyo suyuna altın, taş, çörek otu, pamuk koydum kendimce anlamlar vererek…geçen gün de mevlüt okuttum..işte böyle..gittim beeeeeeeeennnnnn…

 

 

 

“lohusalıktan çıktım mı acep…” için 14 yorum

  1. senden haber duymak ne güzel!!! her seyin yolunda olması çok sevindirici… yeni yıl dileklerin de kabul olsun inşallah 🙂 bıdığını bol bol kokla, yarı uykulu dolaşırken çabucak geçiyor günler!

    Beğen

  2. Hormonlar, hormonlar 🙂 6 aylık olana kadar seni zorlayacak zamanlar. Sonra 3 yaşına kadar yine zorlu ama bir o kadar da eğlenceli zamanlar başlayacak. Evladının hep iyi günlerini gör ve gurur duyacağın bir evlat olsun.
    Sevgiyle kucakladım.

    Beğen

  3. ilk 3 aya kadar Allahım hayat böyle mi olacak bundan sonra diyorsun 3 aydan sonra biraz rahatlıyorsun ama 6 ay dönüm noktasıdır iyice bir eski sene dönüyorsun. Suçluluk duygusu ise peşini hiç bırakmıyor ama iyiki var bebekler onlar hayatın anlamı. Hayat birileri için oradaydaysan anlamlı bence . bebeğine sağlıklı bir ömür diliyorum ve tüm bebeklere

    Beğen

  4. Canım adaşım her şeyin yolunda olmasına sevindim..Umarım yeni yıl bize ve tüm sevdiklerimize hep güzel şeyler, iyi günler getirir:).
    Tatlı Kubilayı benim için de öp, kokla..
    Sevgiler:).
    aslı

    Beğen

  5. İkinize de kocaman bir maşallah:)) Allah nazarlardan saklasın, hep böyle sağlıklı, mutlu olun, dileklerinin hepsi gerçekleşsin…

    Öyle çabuk büyüyorlar ki Aslı’cığım inanamıyorsun. Oğlunun bu bebek haliyle geçirdiğin zamanlarının kıymeti bil, doya doya tadını çıkar.

    İkinizi de çok öptüm, sevgiler:))

    Beğen

  6. merhaba,

    bebeğiniz hayırlı olsun canım, çok sevindim :)) Hayırlı, sağlıklı mutlu ve sevdikleri ile anne ve babası ile upuzun bir ömrü olur inşaallah…Annelik bambaşka bir duygu, ve hayatı iki döneme ayırmak gerekirse;
    1 anne olmadan önce
    2 anne olduktan sonra diye yazabilirim. Benim hayatımda böyle oldu.
    Sağlıklı bol sütlü 🙂 günler, sevgilerimle, Kubilay ı benim için öpüverin…

    Beğen

Okudun mu nerden bileyim bişi de bari :)